Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Řadový policista je na tom mnohdy hůře než nelegální migrant Doporučený

  • pátek, úno 05 2016
  • Napsal(a)  František Němec

V současné době, kdy bezpečnostní hrozby číhají na člověka doslova na každém kroku a kdy se vláda snaží bezpečnostní situaci ještě „zlepšit“ přílivem nelegálních migrantů, se zraky mnohých znepokojených obyvatel upírají k bezpečnostním složkám. A to s nadějí, že alespoň ty splní bezchybně svou povinnost a v případě ohrožení jim budou moci zajistit adekvátní ochranu. Mnoho lidí ale nezná skutečný stav policejního sboru, na kterém leží hlavní břímě zajištění bezpečnosti občanů. Stav uvnitř policie je neuspokojivý

 Ze strany vládních představitelů jsme ujišťováni, že policie je dobře vybavena a připravena. Dokonce i na případné teroristické útoky. Máme také údajně nejvíce policistů na počet obyvatel v Evropě. Jsme informováni o tom, že plat příslušníka policie činí v průměru více než 30 tisíc korun. Zkrátka, běžný občan by mohl mít dojem, že policisté jsou dobře zajištěni jak po finanční, tak materiální stránce a že jich je více než dostatek. Jaká je realita? Horší, než může pozorný občan zachytit z médií, která občas přijdou s nějakou informací o nedostatcích ve vybavení policistů.

Nedávno novináři například přišli s tím, že u pražské speciální pořádkové jednotky chybějí balistické vesty. Na čtyři sta policistů jich mají k dispozici asi padesát. Ale začínají se objevovat i jiné znepokojivé informace. A to díky policistům, kterým dochází trpělivost s nekompetentním vedením. S tím policejním vedením, které si umí rozdělovat desetitisícové odměny „za dobře odváděnou práci“, ale není schopno zajistit policistům ani ochranné prostředky, chránící jejich zdraví. Alespoň ne v odpovídající kvalitě a množství.

Není přece v pořádku, aby policisté, kteří díky politice vlády musejí přicházet do styku s přivandrovalými migranty, potenciálními to roznašeči různých exotických infekčních chorob, byli chráněni rukavicemi a rouškami i osm let „prošlými“. Nejenže je tak ohroženo zdraví samotného policisty, ale ten může být v případě nakažení šiřitelem chorob mezi dalšími lidmi.

Jiný příklad, jak se vedení policie dokáže postarat o policisty, pochází také ze zařízení pro migranty (konkrétní zařízení nebudu jmenovat z důvodu ochrany informačního zdroje). To jsou ta zařízení, kam rádi jezdí Šabatová a Dienstbier na kontrolu, zda je o nelegální přivandrovalce dobře postaráno. Mohou být bez obav. O ty je postaráno skvěle. Horší je to ale s policisty, kteří mají za úkol tento tábor střežit. Zatímco migranti se mohou povalovat každý na své posteli, v dobře vytopené místnosti a stravu (samozřejmě odpovídající jejich náboženským a jiným požadavkům) dostanou doslova až pod nos, policisté jsou na tom zcela opačně. Pro policisty, kteří areál mají střežit, je připraven nedostatečný počet lůžek, takže se musejí v době volna uložit na židle, budova je nedostatečně vytápěna a stravování nemají zajištěno vůbec.

V místě není ani obchod či jiná možnost, jak si jídlo opatřit. Jak se asi má takový policista cítit, když může za okny sledovat vysmáté, odpočaté a dobře nakrmené „nelegály“, zatímco on trpí hlady a zimou?

Amatérismus a nekompetence části vedení policie se bohužel dotýká i některých „elitních“ policejních útvarů. Není to tak dlouho, co v médiích proběhla zpráva o situaci v pyrotechnické službě PČR, podle níž zkušení pyrotechnici odcházejí do civilu nebo jsou převeleni jinam z důvodu neshody s novým vedením služby. Na jejich místo pak přicházejí nezkušení a v tomto oboru nedostatečně vzdělaní náhradníci. Jejich zásahy pak podle toho také vypadají.

Nevím, jak můžeme mít nejvíce policistů na obyvatele v Evropě, když na mnohých místních odděleních PČR je jich takový nedostatek, že i noční hlídkovou službu v daném obvodu provádí jen jeden. A to má ještě za úkol provádět ohledání místa činu, když vám například vykradou byt nebo auto. Ledaže by ti nadbyteční policisté sloužili jinde. Možná na policejním prezidiu.

 

nemec

V současné době, kdy bezpečnostní hrozby číhají na člověka doslova na každém kroku a kdy se vláda snaží bezpečnostní situaci ještě „zlepšit“ přílivem nelegálních migrantů, se zraky mnohých znepokojených obyvatel upírají k bezpečnostním složkám. A to s nadějí, že alespoň ty splní bezchybně svou povinnost a v případě ohrožení jim budou moci zajistit adekvátní ochranu. Mnoho lidí ale n

A jak je to s tím vysokým platem policistů? Jak se dělají průměry, víme všichni. Když já sním celé kuře a kolega nic, v průměru budeme mít každý půlku, ale kolegovi bude tak trochu kručet v břiše. Například tarifní plat řadového policisty (nadstrážmistr s dobou praxe do 6 let) činí 16 840,- Kč.

Samozřejmě i mezi vedením policie se zatím dají najít schopní profesionálové, kteří se snaží (v rámci svých možností) vytvořit svým podřízeným adekvátní a důstojné podmínky a své práci rozumějí. Ale čím výše se do hierarchie policie podíváme, tím méně jich tam nalezneme.

Pokud se situace nezmění a policisté budou muset řešit nedostatečné nebo nevhodné ochranné prostředky, budou nuceni snášet ponižující podmínky pro výkon své práce, nebudou adekvátně finančně ohodnoceni a vysoká velitelská místa budou obsazována na základě osobních vztahů a ne odbornosti, pak policejní sbor bude i nadále přicházet o zkušené a vzdělané policisty. Bezpečnost našich občanů tak bude ohrožena.

 

 

 

Číst 8135 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SPOLEČNOST

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %