Obrovsky vzdělává občany a otevírá jim oči v orientaci v současném

šíleném  světě  plném   nesmyslných   -ismů  šířených  úředníky  EU.  

Institut Václava Klause

Chyba
  • JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1331

Ministryně Nováková navštíví s premiérem Babišem Singapur, Thajsko a Indii Doporučený

Ministryně Marta Nováková na setkání podnikatelů před odletem do Asie Ministryně Marta Nováková na setkání podnikatelů před odletem do Asie snímek archiv Ministerstva průmyslu a obchodu
Cesta do těchto tří zemí se uskuteční od neděle 13. do soboty 19. ledna letošního roku. Premiéra Andreje Babiše a ministryni průmyslu a obchodu Martu Novákovou bude na oficiální návštěvě Indie, Thajska a Singapuru doprovázet přes 50 představitelů českých firem. Před odletem se paní ministryně setkala s těmito podnikateli, aby se vzájemně informovali o záměrech a cílech českých firem, které budou součástí této podnikatelské mise. našemu listu k tomuto setkání sdělila: „Toto setkání má především koordinační a věcně informativní charakter. Cílem podnikatelských misí v doprovodu nejvyšších ústavních představitelů obecně je přímá podpora konkrétních obchodních a exportních aktivit našich firem. Považuji proto za velmi důležité si ještě před odletem vzájemně upřesnit konkrétní zájmy našich firem v cílových zemích a možnosti konkrétní politické podpory ze strany premiéra a ministra. 

Singapur je obchodní branou do jihovýchodní Asie a nejdůležitější vývozní trh pro ČR ve Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN). Jsou v něm soustředěny velké obchodní firmy, které využívají své dlouhodobé kontakty v okolních zemích. Protože ekonomika EU svými vlastními nesmyslnými omezeními a stále více konfliktnější politikou s okolním světem stagnuje a naopak SANKCE UVALENÉ MERKELOVOU NA RUSKO NEBYLY POUZE ZBYTEČNÉ, ALE RUSKU VELMI POMOHLY otevřením spolupráce s Čínou a potažmo s Indií a celou Asií, je pro naši republiku velmi důležité být součástí těchto změn a být na příliv zboží z Asie do EU připravená.

Německo sice správně sází na plynovod Sibiř jdoucí přes něj z Ruska do zemí EU a tím na možnost je ovládat, ale zapomnělo, že z  Ruska může jít plyn i do asijských zemí, které využijí jeho oslabení německými a potažmo celoevropskými sankcemi a nabídnou mu spolupráci. A právě to se nyní děje. Čína postavila obratem plynovod napojený na Rusko a staví další dokonce i v západní hornaté a dosud spící Číně. Průmyslová výroba jí stoupá a aby mohla exportovat zboží do okolních států a do EU, začala  s výstavbou železnic tak rychle, že se Rusko rozhodlo z jednokolejné transsibiřské magistrály udělat dvoukolejku, aby s ní neztratilo dech. Vše ilustrují přiložené Obrázky. Červeně jsou značeny trasy nových plynovodů a ropovodů z Ruska do Číny.

Rovněž  ruská ropa jde do Číny.

Níže je na obrázku uvedena síť železnic z Číny do okolních zemí a do EU.

V případě Thajska je velmi zajímavou iniciativou tzv. „Východní ekonomický koridor“. Ten mj. počítá s výstavbou a modernizací obřích infrastrukturních projektů, jako jsou modernizace letišť, zvyšování kapacit přístavů apod. V rámci „koridoru“ se budují celá nová průmyslová odvětví, zvláště automobilový průmysl, letectví, elektronika, robotika nebo zemědělství spojené s biotechnologiemi. je proto pro naši zem důležité být od začátku při tom.

Návštěva v Indii by měla navázat na probíhající tradiční a dlouhodobé kontakty v obchodně ekonomické oblasti. Jednání s indickou vládou by měla podpořit nejen český automobilový průmysl, ale také pomoci při vstupu českých firem na indický trh.

„Myslím, že je pro nás velice důležité, abychom diverzifikovali naše exportní aktivity. Abychom neměli jen 85 procent celého exportu do Evropské unie, ale abychom měli jasnou strategii i v Asii a samozřejmě i v Africe. Všechny tři země patří mezi nejsilnější ekonomiky regionu, třeba Indie je země se šestým nejvyšším HDP na světě. Je to velká příležitost pro naše firmy,“  sdělil našemu listu k chystané cestě předseda vlády Babiš, který se na turné sejde k separátním jednáním mimo jiné s nejvyššími představiteli všech tří zemí. V případě Thajska se jedná o vůbec první návštěvu českého premiéra v této východoasijské zemi. 

Číst 6726 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Zveřejněno v SVĚT

Související položky (podle značky)

Fragmenty jsou též na Twitteru a facebooku

                        Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.      

Právě přítomno: 235 hostů a žádný člen

Style Setting

Fonts

Layouts

Direction

Template Widths

px  %

px  %